088-8800300 info@180.nl

Onze eigen ervaring

Al ruim 15 jaar werken wij met (jeugdzorg)instellingen, scholen, justitie en gemeenten die te maken hebben met kwetsbare jongeren en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting 180 ontwikkelt nieuwe methoden en houdt bestaande methoden up to date, traint en coacht professionals, ondersteunt bij de implementatie van methoden, zorgt voor kwaliteit en resultaat.  Onze kracht zit in onze betrokkenheid gedurende het proces; we weten precies wat er in welke fase speelt en nodig is.

Enkele voorbeelden uit onze opdrachten die we afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

Beheer van YOUTURN en gedragsinterventies voor justitiële jeugdinrichtingen

Sinds 2011 beheert Stichting 180 in opdracht van de gezamenlijke Justitiële Jeugdinrichtingen en de Dienst Justitiële Inrichtingen de basismethodiek YOUTURN en zes belangrijke erkende gedragsinterventies voor jongeren; AR/SoVa op Maat, Leren van Delict, Brains4Use, In Control!, Out of the Circle en het Buitenprogramma Work-Wise. Het beheer omvat onder meer het monitoren van de kwaliteit van uitvoering, het geven van verbeteradviezen, het organiseren van opleidingen voor professionals en het ondersteunen van gebruikersgroepen

Werkstraat

Solid base for the future of young male offenders

JIVE project: vrijwilligers betrekken bij justitie

TOPs! binnen Horizon

Gemeente Rotterdam: Jongeren met problematische schulden