088-8800300 info@180.nl

Trajecten die werken!

Social impact bond

Meedenken in financiering

Succesvolle re-integratie van jongeren en volwassenen met grote afstand tot de arbeidsmarkt is haalbaar, als een langdurend traject wordt aangeboden waarin echt wordt geïnvesteerd. De kost gaat hier voor de baat uit. Financiering van intensieve en hoogwaardige trajecten is dan ook niet altijd eenvoudig.

Graag denken we met u mee over de voor uw doelgroep juiste aanpak en ook over de mogelijkheden voor alternatieve of aanvullende financiering. Door onze status als stichting zonder winstoogmerk, zijn wij als geen ander in staat publieke en private organisaties te verbinden en zo unieke samenwerkingen tot stand te brengen.

Social impact bond

Een goed voorbeeld van alternatieve financiering is de Social Impact Bond (SIB) ‘Werk na Detentie’, die we in 2016 zijn aangegaan met het ministerie van Veiligheid en Justitie, ABN AMRO, Start Foundation en het Oranje Fonds. Een SIB is een innovatieve, financiële constructie, waarbij private partijen investeren in de aanpak van een maatschappelijk probleem dat de overheid veel geld kost. In ‘Werk na Detentie’ worden, met inzet van het Work-Wise Direct programma, ex-gedetineerden naar werk begeleid. De verwachting is dat de deelnemers 25%-30% minder beroep doen op een uitkering. Ook moet een recidive-vermindering van 10% worden gerealiseerd. Omdat de opdrachtgevers vertrouwen hebben in een goed resultaat wordt door de private partijen ABN AMRO, Start Foundation en het Oranje Fonds ‘sociaal geïnvesteerd’ in deze aanpak. Het is de eerste keer in Nederland dat de landelijke overheid participeert in een Social Impact Bond. Op basis van de in de SIB behaalde doelen betaalt het Ministerie van Veiligheid en Justitie vanuit de behaalde besparingen de investeerders terug. Een win-win-win-situatie dus.

Meer info?
In-company?
Offerte op maat?

Of bel
088 – 8800 300

We adviseren u graag

Graag vertellen we u meer over de kracht van Work-Wise Direct en adviseren we u over de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem voor een afspraak contact op met Monique Beute en Irma van der Veen, via e-mail of telefoon.

Monique Beute, projectleider

E: moniquebeute@180.nl
T: 06 82 54 28 80

Irma van der Veen, directeur

E: irmavanderveen@180.nl
T: 06 55 71 47 53

© Stichting 180