088-8800300 info@180.nl
Selecteer een pagina

Een aanpak die werkt!

Wat houdt Work-Wise in?

Hulp bij alle leefdomeinen

Work-Wise / Aan de Slag staat voor het integraal ondersteunen van mensen. Alle leefdomeinen die het vinden van werk in de weg staan, zoals het ontbreken van huisvesting, schulden, een goed sociaal netwerk, psychosociale problemen en cultuurbarrières horen bij een succesvolle begeleiding. Stap voor stap wordt gewerkt aan het herwinnen van stabiliteit op deze leefdomeinen met als doel: toeleiding naar opleiding of werk.

Traject in 3 fasen

Deelnemers worden minimaal 40, maximaal 58 weken begeleid.  Iedereen krijgt een traject op maat, afgestemd op zijn of haar situatie en mogelijkheden. Versterken van zelfredzaamheid staat centraal. Toeleiding naar opleiding of werk en het behouden van werk is het doel.

Het complete traject bestaat uit drie fasen. Na twee intensieve fases (fase 1 en 2) volgen er nog 20 weken als steun in de rug (fase 3).

Fase 1

Samen met de deelnemer wordt in kaart gebracht wat zijn/haar talenten, hulpbronnen, motivatie, leerstijl en vaardigheden zijn. Ook wordt de sociale omgeving in kaart gebracht en de mogelijk ondersteunende kracht die daarvan uit kan gaan. Op basis daarvan wordt een persoonlijk trajectplan opgesteld. Fase 1 duurt 4 tot 6 weken. Dit is afhankelijk van de startsituatie van de deelnemer. Van invloed zijn: heeft iemand een vaste woonplek, een geldig ID-bewijs, een eigen bankrekening, een DigiD.

Fase 2

Tijdens fase 2 vindt de deelnemer een baan of een werkervaringsplaats, soms is scholing passender. De trajectbegeleider houdt intensief contact met de deelnemer, werkgever of opleider. De trajectbegeleider biedt interventies aan die zich richten op het verbeteren van vaardigheden, het versterken en het verbeteren van het sociaal netwerk.
Andere interventies betreffen ondersteuning gericht op wonen, het aflossen van schulden en het aanvaarden van hulpverlening. De intensiteit van de begeleiding wordt afgestemd op de vorderingen van de deelnemer.

Fase 3

Bij de start van fase 3 heeft de deelnemer vaak al een baan of volgt een opleiding. Dan hebben we tijdens deze laatste 20 weken van het traject nog vijf contactmomenten als steun in de rug. Het kan ook zijn dat de deelnemer pas aan het eind van het traject een opleiding gaat volgen of werk vindt. Dan is de begeleiding juist dan intensief.

 

Meer info?
Sparren over mogelijkheden?
Offerte op maat?

Of bel
088 - 8800 300

We adviseren u graag

Graag vertellen we u meer over de kracht van Work-Wise en leggen we uit wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Neem voor een afspraak contact op met Monique Beute en Irma van der Veen, via e-mail of telefoon.

Monique Beute, projectleider

E: moniquebeute@180.nl
T: 06 82 54 28 80

Irma van der Veen, directeur

E: irmavanderveen@180.nl
T: 06 55 71 47 53

© Stichting 180