088-8800300 info@180.nl
Selecteer een pagina

Een aanpak die werkt!

Wat houdt Work-Wise in?

 

Work-Wise staat voor toeleiding naar werk.  Alle leefdomeinen die het vinden van werk in de weg staan, zoals het ontbreken van sociale vaardigheden, een steunend sociaal netwerk, of bijvoorbeeld gezondheidsklachten horen bij een succesvolle begeleiding. Doelgericht wordt gewerkt aan het herwinnen van stabiliteit op deze leefdomeinen met als doel: toeleiding naar opleiding of werk.

Traject in 3 fasen

Deelnemers doorlopen een traject op maat, afgestemd op zijn of haar situatie en mogelijkheden. Versterken van zelfregie staat centraal. Toeleiding naar opleiding of werk en het behouden van werk is het doel.

Het complete traject bestaat uit drie fasen. Na twee intensieve fases (fase 1 en 2) volgen er nog 20 weken nazorg als steun in de rug (fase 3).

Fase 1

Met de deelnemer wordt in kaart gebracht wat zijn/haar talenten, belemmeringen, hulpbronnen, motivatie, leerstijl en vaardigheden zijn. De sociale omgeving wordt in kaart gebracht en mogelijke hulpbronnen in de omgeving. Op basis daarvan wordt een persoonlijk trajectplan opgesteld. Fase 1 duurt 4 tot 6 weken. 

Fase 2

Tijdens fase 2 vindt de deelnemer een baan of een werkervaringsplaats. Deze fase duurt 26 tot 39 weken. De trajectbegeleider houdt intensief contact met de deelnemer, werkgever/opleider. De trajectbegeleider biedt interventies aan die zich richten op het verbeteren van vaardigheden en het versterken en het verbeteren van het sociaal netwerk. De intensiteit van de begeleiding wordt afgestemd op de vorderingen van de deelnemer.

Fase 3

In fase 3 heeft de deelnemer vaak al een tijdje een baan. In de laatste 20 weken van het traject zijn er minimaal nog drie contactmomenten met de deelnemer en zijn werkgever/begeleider op de werkvloer. Bij een terugval wordt de begeleider weer intensief.

 

Meer info?
Sparren over mogelijkheden?
Offerte op maat?

Of bel
088 - 8800 300

We adviseren u graag

Graag vertellen we u meer over de kracht van Work-Wise en leggen we uit wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Neem voor een afspraak contact op met Monique Beute en Irma van der Veen, via e-mail of telefoon.

Monique Beute, projectleider

E: moniquebeute@180.nl
T: 06 82 54 28 80

Irma van der Veen, directeur

E: irmavanderveen@180.nl
T: 06 55 71 47 53

© Stichting 180