088-8800300 info@180.nl
Selecteer een pagina

Het programma Vrije Tijd; Wat nu?! is een programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar die problemen hebben hun vrije tijd zinvol in te vullen. Het programma wordt aangeboden binnen (residentiële) jeugdzorg en jeugdhulpverlening, maar ook binnen het onderwijs.

Over het programma

Het programma is er op gericht jongeren bewust te maken van het belang van een kwalitatieve invulling van hun vrije tijd. Na het proces van bewustwording gaan zij met behulp van de tool Assessment Vrije Tijd op zoek naar interesses en competenties op het gebied van vrijetijdsinvulling.

Het programma is opgebouwd uit twee samenhangende instrumenten: de groepstraining Vrije Tijd; wat nu?! en de tool Assessment Vrije Tijd. De groepstraining Vrije tijd; Wat nu?! is gericht op de bewustwording van de deelnemer en bestaat uit een vijftal bijeenkomsten van 50 minuten. Met de (individuele) tool Assessment Vrije Tijd gaan jongeren op onderzoek naar hun interesses en kwaliteiten op het gebied van vrije tijd. Deze tool levert een portfolio op waarmee de jongere en zijn begeleider aan de slag kunnen om daadwerkelijk invulling te geven aan zijn vrije tijd.

Opleiding voor de professionals

Trainers van het programma Vrije tijd; Wat nu?! volgen een 1-daagse opleiding. Deze opleiding bestaat uit theorieblokken en zogenaamde minilessen.  Een  miniles is een onderdeel van het programma dat wordt gegeven door  een trainer en waarbij de overige deelnemers in de huid van een jongere kruipen.  Op deze wijze worden trainersvaardigheden geleerd  zoals het omgaan met groepsprocessen en worden deelnemers bekend met de inhoud van het programma. Deelnemers aan de opleiding hebben minimaal een hbo werk- en denkniveau.

Kosten

De kosten voor een opleiding tot trainer Vrije Tijd; Wat nu?! bedragen 379 euro per persoon bij een groepsgrootte van 6 tot 12 deelnemers. Een in-company opleiding geven we vanaf 1.540 euro excl. leermiddelen van 75 euro per deelnemer.

Graag maken we voor u een offerte op maat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@180.nl of  088-8800 300