088-8800300 info@180.nl
Selecteer een pagina

Motiverende en Oplossingsgerichte Gespreksvoering is een cliëntgerichte, directieve methode die wordt ingezet om jongeren in beweging te brengen hun gedrag te veranderen. De kern is dat de jongere zijn probleem onderkent en zichzelf motiveert om dit aan te pakken.

Over de training

Met motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering versterkt de professional de intrinsieke motivatie van de jongere om te veranderen. In de training leren deelnemers welke processen van invloed zijn op gedragsverandering en welke gesprekstechnieken toegepast kunnen worden om gedragsveranderingen bij jongeren in gang te zetten. Wat betreft de processen gaat het om het inventariseren en analyseren van motivatieproblematiek, het kiezen van een passende aanpak, het inschatten van het stadium van motivatie van de jongere en het helpen oplossen van de gesignaleerde ambivalentie.

Actieve training met rollenspellen

In de training worden de vaardigheden, principes, concepten en modellen van Motiverende en Oplossingsgerichte Gespreksvoering aangeboden en getraind met een acteur. De training bestaat uit vier dagdelen en is verdeeld over twee dagen.  Deelnemers beschikken over een mbo denk- en werkniveau. Motiverende en Oplossingsgerichte Gespreksvoering is geschikt voor professionals die werken met jongeren met veelzijdige problematiek.

BAMw accreditatie

Voor jeugdhulpverleners is deze training bij BAMw geaccrediteerd met 6,5 punten.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 839,- per deelnemer bij een groepsgrootte van 6 deelnemers. De prijs voor een in-company training is op aanvraag.

Is deze training iets voor de professionals binnen uw organisatie? Neem dan contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte via info@180.nl of via 088 – 8800 300.

Opfristraining Motiverende en Oplossingsgerichte Gespreksvoering

We bieden ook een opfristraining Motiverende en Oplossingsgerichte Gesprekvoering aan voor deelnemers die de training al eerder hebben gevolgd. Deze opfristraining beslaat 2 dagdelen waarin ook weer wordt gewerkt met een acteur voor rollespellen. De kosten voor de opfristraining bedragen 419 euro per persoon bij minimaal 6 deelnemers. In-company trainingen vanaf 1.980 euro, excl. 10 euro leermiddelen per persoon.