088-8800300 info@180.nl
Selecteer een pagina

Solide Basis voor de Toekomst

Een Solide Basis voor de Toekomst is een door het NJI erkende interventie voor meisjes van 14 tot 19 jaar. De interventie richt zich op het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde en sociale competenties waardoor de meisjes weerbaarder worden en meer zelfsturend kunnen zijn. Hierdoor neemt het risico op loverboyproblemen, seksueel risicogedrag, ongewenste zwangerschappen, inadequate relaties en een gebrekkige sociale positie af.

Over het programma

Een Solide Basis voor de Toekomst bestaat uit drie modules: Ik en Mezelf, Ik en Relaties en Ik en de Maatschappij. Elke module bestaat uit 12 bijeenkomsten van elk 2 uur. De bijeenkomsten worden één maal per week gehouden. Intensivering van de interventie is mogelijk door twee bijeenkomsten per week te houden. Binnen alle drie de modules wordt gewerkt aan cognities (inzichtvergroting) en vaardigheden (oefenen). De meisjes worden gestimuleerd om de nieuwe cognities en competenties op verschillende leefgebieden toe te passen.

Opleiding voor de professionals

Om het programma Een Solide Basis voor de Toekomst te kunnen geven volgen deelnemers een 3-daagse opleiding en 2 supervisie bijeenkomsten. Deze opleiding is toegankelijk voor medewerkers in het voortgezet (speciaal) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs en medewerkers in jeugdzorg en (jeugd)hulpverlening, die werken met kwetsbare meiden. Deelnemers dienen minstens een opleiding op mbo-niveau te hebben.

Solide Basis voor de Toekomst is een geaccrediteerde BAMw opleiding en opgenomen in de Databank effectieve jeugdinterventies van het NJI.

Jet Gudden, traint de trainers voor ‘Solide Basis voor de Toekomst’:“Je geeft de meiden het gevoel dat ze de moeite waard zijn, dat ze voor zichzelf mogen opkomen, dat ze het zelf kunnen en als dat niet lukt, dat ze hulp mogen vragen. Ze worden zich bewust van de gevolgen van de keuzes die ze zelf maken.”

 

U kunt voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact opnemen via info@180.nl of 088-8800 300.